clear
{{language.name}} No language found.
swap_horiz
{{language.name}} No language found.
search

About this list

created by maaster

2019-05-25 06:03

Contains 46 sentences

Actions

Show translations :
Download this list

maaster Tatoeba

Sentence #8012086 — belongs to maaster
hun
A Föld túlnépesedésére a megoldás a porszívó.
info
Sentence #8012087 — belongs to maaster
hun
Amíg két ember létezik a Földön, főleg ha ez a kettő egy nő és egy férfi - ez persze nem azt jelenti, hogy langyi lennék, és ezen utóbbi kijelentést nem azért írtam, mert tagadni akarnám, hogy meleg vagyok, mert nem vagyok az, és ha az is lennék, az magánügy lenne; és nem is azért, mert homofób lennék -, nem lesz béke a Földön, és erre nem megoldás se az eszperantó nyelv, se a békefenntartó katonák és fegyvereik, se a diplomácia színjátékai, mert kutyából nem lesz szalonna.
info
Sentence #8007165 — belongs to maaster
hun
Ha kritikát fogalmazok meg a Tatoebával szemben, azt nem azért teszem, hogy támadjam, mert magam is használom ezt. Az nem destruktív, hanem építő jellegű kritika akar lenni, még ha irónia vagy szarkazmus formájában is van tálalva. Ne áltassuk magunkat! Ha mindig ugyanabból a húsz szóból akarjuk felépíteni a négy-ötszavas mondatokat, hát mit is mondjak: ne csodálkozzunk rajta, hogy a legtöbb felhasználó egy-két nap elteltével hátat fordít a Tatoebának és csak a legmegszállottabb hozzájárulók maradnak versenyben.
info
Sentence #8007159 — belongs to maaster
hun
Az, hogy esetleg több nyelvet is értek, jelen esetben nem segít: ha egyik nyelven nem találok mondatokat, melyeket szívesen fordítanék, akkor választok egy másik nyelvet, de ott is csak jobbára azoknak az unalmas mondatoknak a fordításait találom; ekkor van az, hogy kitalálok magamtól mondatokat, melyeket leírok magyarul - ez azonban ugyanúgy egy meddő dolog, mert vajmi kevesen ismerik a magyar nyelvet, azok közül, akik jól le tudnák fordítani őket.
info
Sentence #8006318 — belongs to maaster
hun
Jackson János államtitkár korrupciós botrányba került.
info
Sentence #7990396 — belongs to maaster
hun
Az infrastruktúra egyre jobb, de még mindig nincsen szinte semmi, amiért érdemes lenne idejönni.
info
Sentence #7970247 — belongs to maaster
hun
- Te vagy a legmagasabb nő, akit ismerek - mondta Mária az egyik barátnőjének. - De kedves! Te meg alacsonyabb vagy nálam.
info
Sentence #7970103 — belongs to maaster
hun
Ha Tom nem fog úszni, akkor elmerül. Az ő baja.
info
Sentence #7966213 — belongs to maaster
hun
Ha kiegészítjük a mondatot, akkor elveszti életszerűségét.
info
Sentence #7967643 — belongs to maaster
hun
Ha egy mondatba írom, akkor inkább kettőbe írjam. Ha rakok vesszőt, akkor inkább ne rakjak - meg fordítva. Öcsém, ti aztán baromira okosak vagytok!
info